Otvorene prijave za najveće IT natjecanje srednjoškolaca

Apr 24, 2022 | Mladi, a biznismeni

Natjecanje će se održati 7. svibnja, u organizaciji JU Gimnazije Edhem Mulabdić Maglaj, a pod pokroviteljstvom Općine Maglaj i jedne od najvećih IT kompanija u BiH, NSoft-a.

IT Challenge, najveće IT natjecanje u BiH za srednjoškolce, nakon pauze od dvije godine ponovo se organizira u Maglaju. Fond nagrada je 4.000 KM, a svoje timove mogu prijaviti srednje škole iz cijele BiH.  Natjecanje će se održati 7. svibnja, u organizaciji JU Gimnazije Edhem Mulabdić Maglaj, a pod pokroviteljstvom Općine Maglaj i jedne od najvećih IT kompanija u BiH, NSoft-a. 

Ovo je sedmo izdanje natjecanja koje je od svoje prve godine okupilo na stotine mladih informatičara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Obzirom na pauzu koja je nastala uslijed pandemije COVID-19, organizatori su istakli da ove godine očekuju iznimnu posjećenost i nadaju se da će iskustvo i znanje koje će natjecatelji ponijeti biti korisno za njihove buduće karijere i obrazovanje.  Pored natjecateljskog dijela, sudionici će imati priliku čuti i predavanja iskusnih programera, te tako dobiti direktan uvid u posao u IT industriji, koja slovi za najbrže rastuću u našoj zemlji. Također, isti dan će biti organizirana i predavanje za profesore na temu najbitnijih znanja koja učenici trebaju usvojiti tijekom srednje škole, a koja će im olakšati buduće učenje i rad u IT industriji.  ”Cilj nam je da na jedno mjesto okupimo što veći broj budućih IT genijalaca i nositelja ovog sektora u budućnosti. Natjecanja ovog tipa će pomoći i učenicima i nastavnicima u međusobnom umrežavanju, te razmjeni znanja i iskustava, koje u konačnici može značajno doprinijeti razvoju IT obrazovanja u našoj zemlji.

U proteklih šest izdanja u natjecanju je sudjelovalo nekoliko stotina učenika iz cijele zemlje, i želimo nastaviti istim tempom”, rekli su organizatori.  Natjecanje i prateća predavanja će biti cjelodnevni događaj 7. svibnja ove godine, a saznati više informacija i prijaviti svoju ekipu možete putem ovog linka.

– Pročitajte više na: https://bljesak.info/sci-tech/znanost/otvorene-prijave-za-najvece-it-natjecanje-srednjoskolaca/380494

Također pročitajte