Želiš podršku za vlastiti biznis? Tu je!

Aug 24, 2023 | #SUPERVIJECE, Mladi, a biznismeni, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Imaš ideju? Želiš pokrenuti samostalni biznis ili si ga pokrenuo u posljednjih 18 mjeseci i potrebna ti je finansijska podrška i edukacija? Ovo je prava prilika za tebe.

Fondacija Tuzlanske zajednice uz podršku USAID – a poziva start-up poduzetnicike da se prijave i budu među 20 učesnika/učesnica koji će proći obuku o poduzetništvu i razvoju biznis plana i među 9 onih koji će dobiti finansijsku podršku za ostvarenje svoje biznis ideje.

Podrška se realizuje kroz projekat “Naša zajednica je naša odgovornost” koji ima za cilj da osnaži građane/ke i podstiče ih na samozapošljavanje, promicanje poduzetničkog duha u njihovim zajednicama i hvatanje u koštac sa problemom nezaposlenosti kako ne bi napustili zemlju.

Ukupna finansijska vrijednost izdvojena za podršku poduzetnicima u ovom pozivu iznosi 45.000,00 KM ili 9 poduzetničkih inicijativa od po 5.000 KM bez PDV-a.

FTZ će organizirati i obuku o poduzetništvu za 20 građana Tuzlanskog kantona koja je posebno važna za razvoj i izradu biznis planova, te uspostavljanje kontakata sa budućim klijentima, tržištem i poslovnim sektorom.

Cilj programa:

Doprinijeti stvaranju uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih građana/ki kroz jačanje poduzetničkih kompetencija kako bi ih osposobili za pokretanje malih biznisa.

Prijavom na poziv, zainteresovani kandidati/kinje stiču pravo na: 

  • dvomjesečnu obuku iz oblasti poduzetništva, u trajanju od 64 sata, koja će se održavati kroz 8 cjelodnevnih predavanja u periodu oktobar-novembar 2023. godine, a o čemu će odabrani kandidati biti blagovremeno obavješteni.
  • mentorsku podršku; FTZ će u suradnji sa poslovnim sektorom, osigurati i stručnu mentorsku podršku svim polaznicama obuke, a kandidati i kandidatkinje koje dobiju finansijsku podršku će imati na raspolaganju i mentorsku podršku u prvim mjesecima razvoja svog biznisa.
  • finansijsku podršku za pokretanje svog poduzetničkog poduhvatado 5.000,00 KM (bez PDV-a) ili unaprijeđenje postojeće poslovne aktivnosti (ne starije od 18 mjeseci u momentu zatvaranja Javnog poziva).

Poziv je otvoren do 30.09.2023. godine, a prijaviti se mogu kandidati sa područja Tuzlanskog kantona. Detalje o prijavi možete pronaći OVDJE.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...