Želiš podršku za vlastiti biznis? Tu je!

Aug 24, 2023 | #SUPERVIJECE, Mladi, a biznismeni, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Imaš ideju? Želiš pokrenuti samostalni biznis ili si ga pokrenuo u posljednjih 18 mjeseci i potrebna ti je finansijska podrška i edukacija? Ovo je prava prilika za tebe.

Fondacija Tuzlanske zajednice uz podršku USAID – a poziva start-up poduzetnicike da se prijave i budu među 20 učesnika/učesnica koji će proći obuku o poduzetništvu i razvoju biznis plana i među 9 onih koji će dobiti finansijsku podršku za ostvarenje svoje biznis ideje.

Podrška se realizuje kroz projekat “Naša zajednica je naša odgovornost” koji ima za cilj da osnaži građane/ke i podstiče ih na samozapošljavanje, promicanje poduzetničkog duha u njihovim zajednicama i hvatanje u koštac sa problemom nezaposlenosti kako ne bi napustili zemlju.

Ukupna finansijska vrijednost izdvojena za podršku poduzetnicima u ovom pozivu iznosi 45.000,00 KM ili 9 poduzetničkih inicijativa od po 5.000 KM bez PDV-a.

FTZ će organizirati i obuku o poduzetništvu za 20 građana Tuzlanskog kantona koja je posebno važna za razvoj i izradu biznis planova, te uspostavljanje kontakata sa budućim klijentima, tržištem i poslovnim sektorom.

Cilj programa:

Doprinijeti stvaranju uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih građana/ki kroz jačanje poduzetničkih kompetencija kako bi ih osposobili za pokretanje malih biznisa.

Prijavom na poziv, zainteresovani kandidati/kinje stiču pravo na: 

  • dvomjesečnu obuku iz oblasti poduzetništva, u trajanju od 64 sata, koja će se održavati kroz 8 cjelodnevnih predavanja u periodu oktobar-novembar 2023. godine, a o čemu će odabrani kandidati biti blagovremeno obavješteni.
  • mentorsku podršku; FTZ će u suradnji sa poslovnim sektorom, osigurati i stručnu mentorsku podršku svim polaznicama obuke, a kandidati i kandidatkinje koje dobiju finansijsku podršku će imati na raspolaganju i mentorsku podršku u prvim mjesecima razvoja svog biznisa.
  • finansijsku podršku za pokretanje svog poduzetničkog poduhvatado 5.000,00 KM (bez PDV-a) ili unaprijeđenje postojeće poslovne aktivnosti (ne starije od 18 mjeseci u momentu zatvaranja Javnog poziva).

Poziv je otvoren do 30.09.2023. godine, a prijaviti se mogu kandidati sa područja Tuzlanskog kantona. Detalje o prijavi možete pronaći OVDJE.

Također pročitajte