U toku su prijave za studentsku konferenciju na Filozofskom fakultetu

Feb 16, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Uncategorized, Vijesti iz zajednice

Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli i Bosnia & Herzegovina Futures Foundation organizuju studenstku Konferenciju pod nazivom: „Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?“. 

Konferencija će biti održana 9. marta 2023. u Amfiteatru 2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli s početkom u 10 sati. 

Učesnici i govornici na Konferenciji su studentice i studenti Univerziteta u Tuzli, volonterke i volonteri organizacije BHFF, novinarke i novinari značajnih medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine, naučnice i naučnici. 

Cilj Konferencije je pokazati da se nauka i naučna dostignuća mogu na zanimljiv i relevantan način predstaviti u medijima. Primjere dobrih praksi pokazat će studenti Žurnalistike i Engleskog jezika i književnosti. 

Članovi organizacije BH Futures Foundation s prisutnima će podijeliti svoje prakse populariziranja nauke na relevantan i zanimljiv način. 

Svi zainteresovani studentice, studenti, novinarke, novinari, naučnice i naučnici, kao i druge/i građanke/i mogu se prijaviti za učešće na Konferenciji putem sljedećeg linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-OKJ6tSa9iL220LvQo8JQXU-kh_IcCXGEapgJVaqdRwqLyA/viewform

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...