U toku su prijave za studentsku konferenciju na Filozofskom fakultetu

Feb 16, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Uncategorized, Vijesti iz zajednice

Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli i Bosnia & Herzegovina Futures Foundation organizuju studenstku Konferenciju pod nazivom: „Nauka je zanimljiva: Kako to pokazati u medijima?“. 

Konferencija će biti održana 9. marta 2023. u Amfiteatru 2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli s početkom u 10 sati. 

Učesnici i govornici na Konferenciji su studentice i studenti Univerziteta u Tuzli, volonterke i volonteri organizacije BHFF, novinarke i novinari značajnih medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine, naučnice i naučnici. 

Cilj Konferencije je pokazati da se nauka i naučna dostignuća mogu na zanimljiv i relevantan način predstaviti u medijima. Primjere dobrih praksi pokazat će studenti Žurnalistike i Engleskog jezika i književnosti. 

Članovi organizacije BH Futures Foundation s prisutnima će podijeliti svoje prakse populariziranja nauke na relevantan i zanimljiv način. 

Svi zainteresovani studentice, studenti, novinarke, novinari, naučnice i naučnici, kao i druge/i građanke/i mogu se prijaviti za učešće na Konferenciji putem sljedećeg linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-OKJ6tSa9iL220LvQo8JQXU-kh_IcCXGEapgJVaqdRwqLyA/viewform

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...