Mujanović: Informalni sektor mi je dao vještine koje su nezamjenjive

Feb 17, 2023 | SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Adnan Mujanović iz Tuzle je, zajedno sa svojim timom, nagrađen nagradom Paul Dudley White tokom ovogodišnje konferencije o moždanom udaru, a od strane Američkog udruženja za srce.

”Osjećam se izuzetno zahvalno što sam imao priliku biti uključen u ovu internacionalnu studiju. Priznanje je izuzetno bitno s obzirom na to da u centar pažnje stavlja našu studiju koja govori o tretmanu pacijenata sa moždanim udarom. ”, kaže Adnan za naš portal dodavši da je poželjno biti kontinuirano u toku sa najnovijim saznanjima kako bi najkvalitetniji nivo brige za pacijente bio osiguran.

Mujanović je trenutno u Švicarskoj na Univerzitetu u Bernu gdje je doktorirao uz punu stipendiju. Klinički je istraživač na Univerzitetskom institutu za dijagnostiku i interventnu neuroradiologiju. Svoju ljubav prema nauci i medicini započeo je na Medicinskom fakultetu u Tuzli, a mnoštvo drugih vještina koje su ga kompletirale u ličnost kakva jeste stekao je kao član brojnih organizacija i udruženja u našem gradu.

”Kako se osjećam zahvalno za učešće u ovoj studiji, u istoj tolikoj mjeri sam zahvalan za sve prilike koje su mi bile ukazane kroz moje neformalno obrazovanje i različite neformalne organizacije u Tuzli i BiH. Direktno djelovanje kroz informalni sektor mi je omogućilo steći vještine i znanja koja su nezamjenjiva (bez obzira na to čime se bavili) i pružaju drugi način pogleda na stvari, kao i način pristupa problemu.”, objašnjava Adnan.

Mujanović je , inače, sa samo 24 godine postao sedmi doktor interventne neuroradiologije u Evropi što je itekako značajno s obzirom na to da je potreba za ovom vrstom ljekara itekako velika.

Primjer kako trud, rad, posvećenost, disciplina i želja za znanjem uistinu donose rezultate. Ujedno je i primjer toga da se ličnost mora graditi od malih nogu kroz različite segmente formalnog i neformalnog obrazovanja jer uspjeh ne dolazi preko noći. Iza njega stoje godine posvećenosti.

Također pročitajte