Otvorene prijave za Hackathon u Mostaru

Feb 23, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Uncategorized

Programersko takmičenje Hackathon u organizaciji Tehničkog kluba Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar biće održano po treći put ove godine, a za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Takmičenje će se održati od 17. do 19. marta 2023. godine u Mostaru u prostorijama INTERA Tehnološkog parka.

Hackathon je jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje. Cilj organizovanja ovog događaja jeste da podstaknemo kreativno razmišljanje, te razvoj i unapređenje sposobnosti, kao i usvajanje znanja i vještina prilikom rješavanja datih problema.

Ove godine Hackathon se sastoji iz dva dijela. Prvi dio, Jobfair, će se održati 17. marta. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa vodećim kompanijama iz BiH, te da prisustvuju hard i soft skills radionicama koje smo pripremili za njih.

Drugi dio predstavlja takmičarski dio, koji će se održati od 18. do 19. marta gdje će timovi od tri do pet članova imati 36 sati da osmisle rješenje za zadanu temu. Takmičari će imati mogućnost da se konsultuju sa iskusnim mentorima (zaposlenika vodećih IT firmi u BiH), koji će im pomoći tokom procesa.

Za najbolje timove su organizatori pripremili vrijedne novčane nagrade, odnosno:

1. mjesto – 2000KM

2. mjesto – 1000KM

3. mjesto – 500KM

Svi zainteresovani za učestvovanje na takmičenju, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka.

Prijave su otvorene do 25. februara.

Podsjećamo, prošle godine je programersko takmičenje Hackathon okupilo preko dvije stotine učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine čime je pokazano koliko mladi u Bosni i Hercegovini, kada je u pitanju IT sektor, imaju potencijala.

Također pročitajte

Plus Ultra objavljuje poziv za volontere

Plus Ultra objavljuje poziv za volontere

🧐Dolaziš iz Bosne i Hercegovine🇧🇦, Srbije🇷🇸, Crne Gore🇲🇪 ili Hrvatske🇭🇷? Razmišljaš kako doprinijeti zajednici? Spreman/na si svoje...