19. rođendan Mladih Tuzle: Večeras premijera predstave ‘Pustolovina’

Mar 2, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Udruženje ”Mladi Tuzle” osnovano je prije 19 godina, a povodom ovogodišnjeg rođendana pripremili su bogat program. 19 godina postojanja nije malo za opstanak i aktivan rad jednog udruženja zbog čega njihov slogan za ovu godinu glasi ‘Tu smo’. Tako daju doznanja da uistinu jesu tu, rade, trude se, pomjeraju granice i svome gradu iznova pružaju nešto novo.

Pustolovina“ je predstava čijom će premijerom večeras u 20 sati zvanično biti otvoreni 19. po redu Dani Mladih Tuzle. Riječ je o predstavi kojom polaznici starije grupe Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle šalje poruke o odrastanju i preprekama na tom putu.

Osim ‘Pustolovine’, premijerno će narednih dana biti izvedena i predstava za djecu ‘Pinokio’. No, to nije sve. Treća premijera je predstava ‘Test ljudskosti. Priča je to o psima, koji su na ulici, koji su nezaštićeni i koji bi svu svoju ljubav i vjernosti dali čovjeku. Predstava publici postavlja pitanje ‘Koliko ljudskosti svako od nas nosi u sebi?’.

Ove tri predstave nisu jedino što Mladi Tuzle nude povodom svog rođendana. Prošlogodišnja predstava ‘Hanka’ koja je izazvala ogromnu pažnju i reakcije publike će i ove godine biti odigrana. Uz to, tu su i gostujuće predstave iz Konjica i Banjaluke.

U mjesecu obilježavanja godišnjice Mladih Tuzle vrši se i upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle, ali i prijemni ispit za treću generaciju u Savremenoj umjetničkoj školi Tuzla u martovskom predroku. Završnicu obilježavanja godišnjice obilježit će dodjela certifikata polaznicima Dramskog studija, ali dodjela nagrada za najaktivnije članove i članice, muške i ženske uloge, a novina ove godine je i nagrada za najaktivnije roditelje/ staratelje.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...