SCOME Education Weekend je pred nama

Mar 28, 2023 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, Vijesti iz zajednice

Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini BOHEMSA i lokalni komitet Tuzla organizuju radionice u sklopu SCOME Education Weekend-a. Radionice će biti održane u subotu i nedjelju, 1. i 2. aprila u prostorijama Bit centra.

Teme su: “Intervju s različitim spektrom psihijatriskog pacijenta ” sa edukatoricom dr. Nerom Žigić, specijalistom psihijatrije i “Bonton u komunikaciji s osobama s invaliditetom” sa edukatorom Benjaminom Avdićem, specijalnim edukatorom i rehabilitatorom, asistentom na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Tokom prve radionice koja će biti održana u subotu studenti će imati priliku da čuju kako razgovarati s različitim spektrom psihijatriskog pacijenta, što će im zasigurno uveliko pomoći u pripremi za praktični dio ispita. Na drugoj radionice će naučiti o pravilnom bontonu u komunikaciji s osobama s invaliditetom, te na taj način obilježiti 02.april, Dan svjesnosti o autizmu.

Prijaviti se možete OVDJE.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...