Otvorene prijave na konferenciju ”IT jučer, danas, sutra”

Apr 13, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u ICT sektoru,  udruženje za poticaj na društvenu odgovornost pojedinaca i organizacija UNITED,  organizuje konferenciju “IT-jučer, danas, sutra”.

Konferencija je namijenjena studenticama i studentima koji će uskoro tražiti poslodavce, te srednjoškolkama i srednjoškolcima koji tek treba da biraju karijeru.

”Pod sloganom #weareunITed, konferencija će okupiti i žene i muškarce, s obzirom na to da ravnopravnost počinje ujedinjenjem, međusobnom podrškom i razumijevanjem.”, kazali su organizatori.

Prisutni će biti i predstavnici IT kompanija, obrazovnih institucija, ministarstava i nevladinih organizacija kako bi se razmijenila iskustva i ideje za unaprijeđenje industrije u BiH.

Konferencija će se održati 26.04.2023. online, u periodu od 9 do 14 sati.

Predavači/ce će biti profesori/ce, suosnivači/ce IT kompanija, CEO-vi, HR manageri/ce, programeri/ke, inžinjeri/ke, studenti/ce. Kroz program će se govoriti o razvoju ICT industrije kroz prošlost, sadašnjost i budućnost.  Ostale teme će se ticati obrazovanja, razvoja karijere, employer branding-a s ciljem da se odgovori na pitanja kako IT industrija mijenja kulturu poslovanja, kako unaprijeđuje kvalitet života, da li možemo pretpostaviti šta nosi budućnost u IT-u?

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na: Prijava za konferenciju “IT-jučer, danas, sutra” (google.com).

Samo prijavljeni učesnici će dobiti link za pristup konferenciji, potvrdu o učešću na e-mail, te ulaze u izvlačenje poklon paketa prijatelja konferencije.

Također pročitajte