Otvorene prijave na konferenciju ”IT jučer, danas, sutra”

Apr 13, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u ICT sektoru,  udruženje za poticaj na društvenu odgovornost pojedinaca i organizacija UNITED,  organizuje konferenciju “IT-jučer, danas, sutra”.

Konferencija je namijenjena studenticama i studentima koji će uskoro tražiti poslodavce, te srednjoškolkama i srednjoškolcima koji tek treba da biraju karijeru.

”Pod sloganom #weareunITed, konferencija će okupiti i žene i muškarce, s obzirom na to da ravnopravnost počinje ujedinjenjem, međusobnom podrškom i razumijevanjem.”, kazali su organizatori.

Prisutni će biti i predstavnici IT kompanija, obrazovnih institucija, ministarstava i nevladinih organizacija kako bi se razmijenila iskustva i ideje za unaprijeđenje industrije u BiH.

Konferencija će se održati 26.04.2023. online, u periodu od 9 do 14 sati.

Predavači/ce će biti profesori/ce, suosnivači/ce IT kompanija, CEO-vi, HR manageri/ce, programeri/ke, inžinjeri/ke, studenti/ce. Kroz program će se govoriti o razvoju ICT industrije kroz prošlost, sadašnjost i budućnost.  Ostale teme će se ticati obrazovanja, razvoja karijere, employer branding-a s ciljem da se odgovori na pitanja kako IT industrija mijenja kulturu poslovanja, kako unaprijeđuje kvalitet života, da li možemo pretpostaviti šta nosi budućnost u IT-u?

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na: Prijava za konferenciju “IT-jučer, danas, sutra” (google.com).

Samo prijavljeni učesnici će dobiti link za pristup konferenciji, potvrdu o učešću na e-mail, te ulaze u izvlačenje poklon paketa prijatelja konferencije.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...