3MT takmičenje za mlade iz BiH: Odlična prilika za studente

Apr 18, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Student/ica si bachelor, master ili doktorskih studija, a porijeklom si iz Bosne i Hercegovine? Imaš savršenu tezu koju bi želio/la podijeliti sa cijelim svijetom? 3MT takmičenje je idealna prilika za tebe.

Bosnia&Herzegovina Futures Foundation i ove godine organizuje 3MT takmičenje za studente osnovnih, master i doktorskih studija (i one koji su diplomirali u zadnjih 12 mjeseci) iz BiH i dijaspore (sa porijeklom iz BiH) da u samo tri minuta prenesu značaj svojih istraživačkih projekata nespecijalističkoj publici.

”Na ovaj način povezujemo mlade istraživače i edukujemo javnost! ”, kažu inicijatori.

Ranijih godina su ova takmičenja su bila veliki pogodak. Prezentacije su ocjenjivane od strane stručnog žirija sačinjenog od preko 100 sudija koji su eksperti u svojim oblastima širom svijeta. Primjere ranijih takmičara i učesnika možete pogledati OVDJE.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...