Diskusija s mladima: Antifašizam danas

May 8, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, Omladinski pokret “Revolt” poziva sve zainteresovane na druženje i razgovor na temu ‘Antifašizam danas’.

Dana 9. maja 1945. godine Njemačka je potpisala bezuslovnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu, u kojem je živote izgubilo više od 50 miliona ljudi. Od tada, Dan pobjede je jedan od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a s obzirom da označava prelomni trenutak u kojem je i definisan budući izgled Evrope, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope.


Društveni trendovi danas sve više pogoduju afirmaciji novog fašizma, nego što promoviranju ideje antifašizma, jednakopravnosti i demokratije, smatraju organizatori najavljujući zanimljivu diskusiju u utorak, 9. maja, u Urban BeaTz-u.

Mladi odgovaraju na pitanja:
– Na koji način danas praktikujemo antifašizam?
– Da li su se u bh. društvu zadržali elementi fašizma?
– Kako mi kao mladi ljudi možemo doprinijeti očuvanju antifašističke tradicije?


”Podijelimo svoja razmišljanja i poglede na svakodnevnu antifašističku borbu u modernom dobu. Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 9. maja, od 16.00h u Urban BeaTz-u.”, poručili su organizatori.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...