Digitalno opismenjavanje za djevojke i žene sa invaliditetom

May 13, 2023 | SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Imajući u vidu prepreke sa kojima se suočavaju djevojke i žene sa invaliditetom, Udruženje Girl THing odlučilo je biti im ruka pomoći i pružiti im priliku za digitalnim opismenjavanjem.

”Inspirisani hrabrošću, borbom i nesalomljivim duhom ovih djevojaka i žena, odlučile smo se uključiti u njihovu misiju za “bolje sutra” i unutar Udruženja krenuli sa realizacijom ideje “Digitalno opismenjavanje” za djevojke i žene sa invaliditetom.”, kažu iz Udruženja.

Tako su jučer u prostorijama Code Hub Tuzla BIT Centar Tuzla organizovali prvu edukativnu radionicu uz saradnju sa IC Lotos. Učesnice radionice bile su djevojke sa invaliditetom, aktivistkinje IC Lotos, vrijedne, uporne i ambiciozne žene koje ruše sve predrasude i prepreke društva. Iz udruženja IC Lotos ne kriju zahvalnost za ovu inicijativu. ”Zahvalni samo na svakoj inicijativi i podršci u našoj borbi za edukaciju i bolji položaj žena s invaliditetom u društvu.”, istaknuli su na svojim društvenim mrežama.

Svi zaslužuju jednake prilike i mogućnosti, a invaliditet ne smije biti prepreka. Učesnice, ali i inicijatorice i realizatorice se raduju novim radionicama, zajedničkom radu i učenju.

Inače, Udruženje Girl THing pruža prilike za razvoj mladim djevojkama i ženama kroz edukacije i projekte koji povećavaju njihovo samopouzdanje i nadahnjuju ih da svoju karijeru ostvare u IT sektoru.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...