Digitalno opismenjavanje za djevojke i žene sa invaliditetom

May 13, 2023 | SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Imajući u vidu prepreke sa kojima se suočavaju djevojke i žene sa invaliditetom, Udruženje Girl THing odlučilo je biti im ruka pomoći i pružiti im priliku za digitalnim opismenjavanjem.

”Inspirisani hrabrošću, borbom i nesalomljivim duhom ovih djevojaka i žena, odlučile smo se uključiti u njihovu misiju za “bolje sutra” i unutar Udruženja krenuli sa realizacijom ideje “Digitalno opismenjavanje” za djevojke i žene sa invaliditetom.”, kažu iz Udruženja.

Tako su jučer u prostorijama Code Hub Tuzla BIT Centar Tuzla organizovali prvu edukativnu radionicu uz saradnju sa IC Lotos. Učesnice radionice bile su djevojke sa invaliditetom, aktivistkinje IC Lotos, vrijedne, uporne i ambiciozne žene koje ruše sve predrasude i prepreke društva. Iz udruženja IC Lotos ne kriju zahvalnost za ovu inicijativu. ”Zahvalni samo na svakoj inicijativi i podršci u našoj borbi za edukaciju i bolji položaj žena s invaliditetom u društvu.”, istaknuli su na svojim društvenim mrežama.

Svi zaslužuju jednake prilike i mogućnosti, a invaliditet ne smije biti prepreka. Učesnice, ali i inicijatorice i realizatorice se raduju novim radionicama, zajedničkom radu i učenju.

Inače, Udruženje Girl THing pruža prilike za razvoj mladim djevojkama i ženama kroz edukacije i projekte koji povećavaju njihovo samopouzdanje i nadahnjuju ih da svoju karijeru ostvare u IT sektoru.

Također pročitajte