Panel diskusija: Budžet Grada Tuzla, od planiranja do izvršenja

May 17, 2023 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, Vijesti iz zajednice

Omladinski pokret Revolt i Fondacija Friedrich Ebert pozivaju građane na panel diskusiju pod nazivom ‘Budžet Grada Tuzla, od planiranja do izvršenja: kako do realizacije projekata od interesa građana/ki?’.

Kroz panel diskusiju, bit’ će predstavljena Analiza izvršenja budžeta Grada Tuzla za period 2020-2022. Na samom predstavljanju, pored autora Analize, Josipa Ventića, dugogodišnjeg aktiviste Omladinskog pokreta Revolt, bit’ će prisutni/e i predstavnici/e nevladinog sektora, ali i Gradske uprave i Gradskog vijeća Tuzla, te razgovarati o preporukama i zapažanjima utvrđenih analizom.

Budžet Grada Tuzla tema je od interesa svih građana/ki Tuzle, koji/e svakodnevno doprinose budžetu, praćenjem zakonskih regulativa i plaćanjem obavezujućih poreza. Baš zbog toga, Analiza problematizira prednosti i nedostatke u procesu kreiranja i raspodjele budžetskih sredstava, te načina na koje građani i građanke mogu doprinijeti pravičnoj raspodjeli budžetskih sredstava našeg Grada.

”Pridružite nam se u petak, 19. maja, od 11h u Ateljeu Ismeta Mujezinovića; iskoristite svoje pravo i odgovornost i informišite se o svom udjelu i provođenju budžeta Grada Tuzla – čekamo vas!”, poručili su iz Revolta.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...