Panel diskusija: Budžet Grada Tuzla, od planiranja do izvršenja

May 17, 2023 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, Vijesti iz zajednice

Omladinski pokret Revolt i Fondacija Friedrich Ebert pozivaju građane na panel diskusiju pod nazivom ‘Budžet Grada Tuzla, od planiranja do izvršenja: kako do realizacije projekata od interesa građana/ki?’.

Kroz panel diskusiju, bit’ će predstavljena Analiza izvršenja budžeta Grada Tuzla za period 2020-2022. Na samom predstavljanju, pored autora Analize, Josipa Ventića, dugogodišnjeg aktiviste Omladinskog pokreta Revolt, bit’ će prisutni/e i predstavnici/e nevladinog sektora, ali i Gradske uprave i Gradskog vijeća Tuzla, te razgovarati o preporukama i zapažanjima utvrđenih analizom.

Budžet Grada Tuzla tema je od interesa svih građana/ki Tuzle, koji/e svakodnevno doprinose budžetu, praćenjem zakonskih regulativa i plaćanjem obavezujućih poreza. Baš zbog toga, Analiza problematizira prednosti i nedostatke u procesu kreiranja i raspodjele budžetskih sredstava, te načina na koje građani i građanke mogu doprinijeti pravičnoj raspodjeli budžetskih sredstava našeg Grada.

”Pridružite nam se u petak, 19. maja, od 11h u Ateljeu Ismeta Mujezinovića; iskoristite svoje pravo i odgovornost i informišite se o svom udjelu i provođenju budžeta Grada Tuzla – čekamo vas!”, poručili su iz Revolta.

Također pročitajte