U toku je Tuzla Guitar Week: Radionice i koncerti osvajaju građane

Jul 20, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

U toku je Tuzlanska sedmica gitare (Tuzla guitar week), događaj koji, već drugu godinu zaredom, okuplja vrhunske stručnjake gitare i učenike odsjeka za gitaru iz nekoliko zemalja. Ova manifestacija počela je u nedjelju svečanim koncertom inicijatora i osnivača Tuzlanske sedmice gitare, Sanela Redžića i njegovog nekadašnjeg profesora sa akademije u Wajmaru Thomasa Muelera Peringa, a nastavljena je koncertima renomiranih svjetskih gitarista te radionicama za mlade gitariste.

Tuzla Guitar Week  je nastao iz potrebe da se gitaristima pruži prilika da tokom ljeta rade sa vrhunskim profesorima gitare . Ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, studenti te svi oni koji se gitarom bave iz hobija, a željeli bi unaprijediti svoje znanje.

Ovogodišnja Sedmica gitare se održava u periodu od  16. do 22. jula. Program  podrazumijeva  četiri koncerta, intenzivne radionice u vidu individualne i grupne nastave, orkestar gitara, svakodnevno grupno  vježbanje i slobodne aktivnosti.

Predavači za klasičnu gitaru su Alejandro Cordova iz Meksika, Vojislav Ivanović (BiH, Grčka), Łukasz Kuropaczewski iz Poljske, Thomas Müller-Pering iz Njemačke, Sanel Redžić (BiH, Njemačka), István Römer iz Hrvatske, Elvis Sivčević i Belma Tuzović-Mujkić iz BiH.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...