Danas počinje 9.Regionalna likovna kolonija Slovenci u Tuzli 2023

Aug 21, 2023 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, Vijesti iz zajednice

Danas počinje 9. Regionalna likovna kolonija „Slovenci u Tuzli 2023“ koja se održava u okviru projekta „Dani slovenačke kulture u Tuzli“. Likovna kolonija će se održavati u prostorijama BKC-a Tuzla sve do 27.augusta ove godine.

Ovogodišnja likovna kolonija okupit će trinaest akademskih i amaterskih slikara, koji dolaze iz raznih dijelova BiH, Slovenije i regiona.

U danima koji slijede biće održane radionice za mlade umjetnike, učenike osnovnih škola iz Tuzle.

”Kroz ove radionice želimo omogućiti mladim talentima da stvaraju u kreativnom ambijentu uz motivaciju i savjete iskusnih slikara.”, riječi su organizatora.

Kruna likovne kolonije biće izložba nastalih slikarskih djela u subotu, 26.augusta u prostorijama BKC-a sa početkom u 19 sati.

Ove godine izložba će imati prodajno-humanitarni karakter, a prikupljena sredstva će biti uplaćena na račune humanitarnih organizacija koje će se pobrinuti da pomoć stigne do najugroženijih dijelova R. Slovenije pogođenih nedavnim katastrofalnim poplavama.

Projekat 9. regionalne likovne kolonije se realizuje uz podršku Ureda R. Slovenije za Slovence po svijetu, Grada Tuzla i Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

Također pročitajte