Otvorene su prijave za trening za pisanje projekata po LOD metodologiji

Mar 6, 2024 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Vijeće mladih Grada Tuzla, kao krovna organizacija omladinskih udruženja u Tuzli, u skladu sa objavljenim Javnim pozivom Grada Tuzla za dodjelu finansijskih sredstava za podršku projekata neprofitnih organizacija, organizuje trening za pisanje projekata po LOD metodologiji.

Kada su u pitanju grantovi za projekte mladih, minimalni iznos kojim će Grad Tuzla podržati projekat je 5.000,00KM, a maksimalan 10.000,00KM. 

Poziv je odlična prilika za poboljšanje položaja mladih i pomake u oblastima socijalne zaštite, ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, ekologije, kulture i kulturnog i prirodnog naslijeđa i sporta.

Svoju ideju možete prijaviti do 20. marta ove godine. Dodjela finansijskih sredstava će se vršiti u skladu sa Metodologijom za transparentno finansiranje projekata neprofitnih organizacija po standardima Evropske unije – LOD metodologija.

U skladu sa navedenim, Vijeće mladih Grada Tuzla organizuje trening kao temeljnu pripremu za apliciranje na Javni poziv kako bi potencijalni aplikanti ispunili sve potrebne uslove Javnog poziva.

Planiran je dvodnevni trening 16. i 17. marta u terminu od 9:00 do 16:00 u velikoj sali BIT Centra 1 koji se nalazi u žutoj zgradi iza “Pizza bara” na Trgu slobode u Tuzli.

Edukator na treningu će biti mr.oec. Almir Paočić.

Plan rada možete pogledati na LINK-u.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete do 14.marta putem LINK-a.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...