Besplatna akademija za žene: Kreiranje i vođenje tura i turističkih iskustava

Apr 3, 2024 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Ako ste žena koja već ima iskustva u vođenju tura (gradske/avanturističke) i kreiranju turističkih iskustava, ili ste tek na početku i želite se okušati u ovom segmentu, ako posjedujete želju za stalnim učenjem i unapređenjem vlastitih vještina i ako ste spremni da se pridružite inspirativnoj zajednici žena koje podržavaju jedna drugu, ovaj program je namijenjen upravo vama!

Vlada SAD-a putem USAID Projekta razvoja održivog turizma u  Bosni i Hercegovini (Turizam) u saradnji s Women in Travel CIC iz Londona, s ponosom objavljuje pokretanje „Akademije za žene: kreiranje i vođenje tura i turističkih iskustava“ (The Tour Guiding Academy), programa koji će podržati vašu strast za kreiranje i vođenje tura!

The Tour Guiding Academy je platforma za online učenje koja vam omogućava da postanete vodič za dnevne ture, te kreirate i razvijate ture i turistička iskustva na temelju vlastite priče, znanja i iskustva.

Koncept programa Akademije podijeljen je u 5 modula (124 lekcije, ukupnog trajanja od 6 sati), prilagođenih vašem ritmu učenja, uz mogućnost učešća u grupnim sesijama s mentoricama. Nakon završene obuke i mentorstva, sve učesnice će dobiti certifikat o završenoj obuci. Glavni cilj ovog programa je kreirati finalni proizvod koji je spreman za prodaju.

Kroz 5 modula naučit ćete:

– Kako se definiše sektor turizma, njegovi ključni elementi i trendovi?
– Kako prepoznati, razviti i prenijeti priču koja će biti osnova vaše ture (gradske/avanturističke) i ključne vještine pripovjedanja?
– Kako osmisliti priču i uključiti sve njene elemente u sveobuhvatnu dnevnu turu koja će iznenaditi i oduševiti vaše polaznike?
– Koje vještine su važne da postanete uspješan turistički vodič? Kako se ponašati s turistima i kako ih oduševiti vašom turom? Kako upravljati i ispunjavati njihova očekivanja?
– Kako prezentovati i prodati vaše ture, lično ili online? Kako koristiti Airbnb i kako pristupiti drugim kanalima prodaje? Kako odrediti troškove i cijene ture? Kako kreirati početne marketinške i prodajne tehnike za uspješnu prodaju vaše ture?

Kriteriji za prijavu:

  • Posjedovanje validne licence ili certifikata za vođenje tura (gradski vodič, vodič u avanturističkom turizmu), ili dokaz o započetoj edukaciji za sticanje licence za vođenje tura.
  • Motivaciono pismo s kratkim prijedlogom ideje za kreiranje nove ili unapređenje postojeće ture ili kreiranje nove turističke ture kao proširenja ili unapređenja postojećeg biznisa. Motivaciono pismo (s min. 1800, a max. 3600 karaktera) treba da sadrži: kratke informacije o vama i vašem iskustvu u turizmu, pojašnjenje zašto ovaj program odgovara vama, vaše ciljeve i motivaciju za učešće u programu, te ukratko ideju koju želite realizovati prateći korake iz ovog programa.
  • Završen najmanje jedan od dva kursa na Turizam Academy: Storytelling- Pripovijedanje u turizmu ili Iskustvena putovanja ili najmanje jedan kurs sa sličnom tematikom na nekoj drugoj platformi. Kao dokaz je potrebno priložiti kopiju certifikata u PDF formatu.
  • Poznavanje i razumijevanje engleskog jezika, obzirom da su sva predavanja i komunikacija s mentoricama na engleskom jeziku.
  • Prethodno iskustvo u vođenju tura (gradskih/avanturističkih) za međunarodne posjetioce smatraće se dodatnom prednošću.

Rok za prijave je 15.04.2024.godine, a prijaviti se možete putem LINK-a.

Tekst preuzet sa turizambih.ba

Također pročitajte