“GirlThing” uspješno realizovao projekat “Design+: Razvijanje kreativnih potencijala kroz
edukaciju mladih”

Jun 16, 2024 | SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Udruženje mladih žena “GirlTHing” iz Tuzle uspješno je završilo projekt “Design+: Razvijanje kreativnih potencijala kroz edukaciju mladih”. Tokom protekle sedmice, od 01. do 08. juna 2024. godine, u prostorijama Bit Centra u Tuzli i online, održano je pet radionica koje su okupile mlade ljude zainteresovane za grafički dizajn.


Projekat “Design+” je odgovor na savremeni izazov nedostatka pristupa kvalitetnom obrazovanju i praktičnom iskustvu u području grafičkog dizajna. Cilj projekta bio je pružiti učesnicima osnovna znanja i praktične vještine neophodne za dalji razvoj u ovoj oblasti. Uz pomoć Darija Babovića, kreativnog direktora Design Better Studia i osnivača Design Better Academy, učesnici su imali priliku da kroz interaktivne radionice istraže osnovne koncepte
grafičkog dizajna, primjene ih u svakodnevnom životu i savladaju alate poput Figme i Canve. Babović, sa preko 15 godina iskustva u industriji, svojim znanjem i iskustvom dao je značajan doprinos uspjehu radionica.


Učesnici su pokazali izuzetnu kreativnost i entuzijazam, a završni radovi, koji su prezentovani na posljednjoj radionici, impresionirali su sve prisutne. Posebno ističemo zadovoljstvo učesnika koji su kroz ovaj projekt dobili priliku za sticanje novih znanja i praktičnih vještina koje će im biti od koristi u daljoj karijeri.


Projekt “Design+” podržala je Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodi uz podršku USAID-a, u okviru programa Snaga lokalnog. GirlThing nastavlja sa radom na osnaživanju mladih žena kroz razne projekte i inicijative, a ovom prilikom se zahvaljuju svim partnerima i učesnicima koji su doprinijeli uspjehu projekta “Design+”.

Također pročitajte

Studentski posao iNovine BH d.o.o.

Studentski posao iNovine BH d.o.o.

Tražite posao za dodatni džeparac? Pridružite se našem timu tokom nadolazećeg perioda, i imajte priliku da iskusite rad na kiosku. Rad na...