Tuzla će uz ples obilježiti Svjetski dan zdravlja

Apr 6, 2023 | Ne smijes propustiti, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Svjetski dan zdravlja se obilježava 7. aprila svake godine. Ovogodišnji slogan je ”Zdravlje za sve” i stavlja u fokus angažovanje i osnaživanje pojedinca, porodice i zajednice za povećanje učešća u brizi o zdravlju. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o bitnosti zdravlja čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. 

Tim povodom, Zavod za javno zdravstvo TK u saradnji sa Centrom za ples i rekreaciju, Plavom poliklinikom –Bingo city centar, Centrom za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli, studentskim udruženjem ”BoHeMSA”, udruženjem studenata ”Medicus” i Mrežom aktivnog starenja, organizuje niz aktivnosti.

U petak 7.aprila od 12:00 h do 13:30 h u RK Tuzlanka, obavljat će se zdravstveni pregledi građana (krvni pritisak i šećer u krvi) uz razgovor o zdravstvenim izazovima.

U subotu 8.aprila godine od 12:00 h do 13:30 h u TC ”Bingo City Centar” Tuzla, obavljat će se zdravstveni pregledi građana (krvni pritisak i šećer u krvi), a sa Centrom za ples i rekreaciju prisutni će moći učestvovati u plesnom aerobiku i plesnim zajedničkim koreografijama.

”Pridružite nam se na putu da postignemo zdravlje za sve i da pokrenemo akciju za suočavanje sa zdravstvenim izazovima danas i sutra.”, poručili su organizatori.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...