Najava događaja: Music Event – Tuzla

Sep 21, 2024 | SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

H.O. “Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS” u okviru projekta BRAT – Balkanska ruta: Prijem u tranzitu a posredstvom agencije ZEUS organizuje Music Event, koji će se održati u tuzlanskom JAZZ Caffe-u 26. septembra 2024. godine, s početkom u 20:00h.

Svi prisutni gosti uživaće u muzici poznatog tuzlanskog dvojca Sencho & Bobo, a ovo veče će, pored muzičkog programa, biti prilika za druženje mladih iz lokalne zajednice sa ljudima u pokretu.

Cilj ovog događaja je jačanje veza među zajednicama, razbijanje predrasuda i stvaranje atmosfere solidarnosti.

Na eventu će prisustvovati i predstavnici partnerskih organizacija uključenih u BRAT projekat, koji ima za cilj unapređenje uslova za ljude u pokretu kroz organizaciju različitih aktivnosti i podršku tranzitnim centrima.

Ulaz je besplatan – dođite da se družimo, uživamo u muzici i podržimo zajedničku solidarnost!

*Projekat “BRAT – Balkanska ruta: Accoglienza in Transito” bavi se procesom migracija u Bosni i Hercegovini (BiH). BRAT je trogodišnja inicijativa koju finansira Italijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS), a implementira IPSIApsia Acli (glavni aplikant) u partnerstvu sa Caritas Italiana i Italijanskim Crvenim križem i uz uključivanje lokalnih partnera: udruženja MFS Emmaus, Caritas BiH i Društvo Crvenog križa BiH.

BRAT projekat ima za cilj utjecati na političkom, kulturnom i operativnom nivou, kako bi se doprinijelo olakšavanju procesa migracije u BiH kojim se bolje upravlja, sigurnijim i odgovornijim.

Također pročitajte