Bliži se Tuzla Brain Week: Prijave su u toku

Feb 15, 2023 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Uncategorized, Vijesti iz zajednice

Tuzla Brain Week je tradicionalni projekt studentske organizacije Medicus koji se svake godine održava u martu. Osnovni cilj je promocija zdravlja i nauke te razmjena znanja i iskustava eminentnih stručnjaka iz oblasti (bio)medicine.

Projekat se obilježava u okviru globalne sedmice mozga, te je jedini projekat iz Bosne i Hercegovine koji je do sada svake godine dobijao podršku od strane DANA Fondacije (New York, USA) i FENS (Federacija europskih neuroznanstvenih društava) kao originalnih začetnika ove inicijative.

Glavni cilj projekta jeste unaprijeđenje zdravlja i naučne misli putem aktivnog angažmana cijelokupne zajednice, te umrežavanjem mladih profesionalaca i ljekara na čelu sa aktivnim mladim ljudima kao glavnim nosiocima ideje. Tuzla Brain Week tako osim predavanja, nudi i različite radionice, a sve kako bi se širilo i usvajalo znanje, ali i potencijalno došlo do novih ideja u ovim oblastima.

Organizatori za ovu godinu najavljuju predavanja, radionice, kvizove, panel diskusije, ali i brojne druge aktivnosti, a sve na ovogodišnju temu koja glasi ”Sva ljepota mozga”.

U toku su prijave za ovogodišnji Tuzla Brain Week koji će se održati od 17. do 19.marta , a mogu se izvršiti putem linka za prijavu sve do 8. marta 2023. godine.

Također pročitajte