Bliži se Tuzla Brain Week: Prijave su u toku

Feb 15, 2023 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Uncategorized, Vijesti iz zajednice

Tuzla Brain Week je tradicionalni projekt studentske organizacije Medicus koji se svake godine održava u martu. Osnovni cilj je promocija zdravlja i nauke te razmjena znanja i iskustava eminentnih stručnjaka iz oblasti (bio)medicine.

Projekat se obilježava u okviru globalne sedmice mozga, te je jedini projekat iz Bosne i Hercegovine koji je do sada svake godine dobijao podršku od strane DANA Fondacije (New York, USA) i FENS (Federacija europskih neuroznanstvenih društava) kao originalnih začetnika ove inicijative.

Glavni cilj projekta jeste unaprijeđenje zdravlja i naučne misli putem aktivnog angažmana cijelokupne zajednice, te umrežavanjem mladih profesionalaca i ljekara na čelu sa aktivnim mladim ljudima kao glavnim nosiocima ideje. Tuzla Brain Week tako osim predavanja, nudi i različite radionice, a sve kako bi se širilo i usvajalo znanje, ali i potencijalno došlo do novih ideja u ovim oblastima.

Organizatori za ovu godinu najavljuju predavanja, radionice, kvizove, panel diskusije, ali i brojne druge aktivnosti, a sve na ovogodišnju temu koja glasi ”Sva ljepota mozga”.

U toku su prijave za ovogodišnji Tuzla Brain Week koji će se održati od 17. do 19.marta , a mogu se izvršiti putem linka za prijavu sve do 8. marta 2023. godine.

Također pročitajte

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

UNTZ domaćin konferencije BUA 2023

Univerzitet u Tuzli ove godine je domaćin BUA(Balkan Universities Association) konferencije. Ova asocijacija osnovana je 2014.godine i...

Budi dio Žive biblioteke BiH

Budi dio Žive biblioteke BiH

Zanima te koncept žive biblioteke?Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?Želiš da naučiš kako koristiti moć...