ORC Tuzla ugostio predstavnike Ukrajine s ciljem razmjene ratnih iskustava

Mar 24, 2023 | #SUPERVIJECE, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Omladinski resursni centar Tuzla ugostio je predstavnike Ukrajine. Cilj je razmijeniti ratna iskustva i pomoći im u procesu obnove.

”Pozvali smo ih kao prijatelje i partnere da posjete naš grad. Cilj posjete jeste razmjena iskustava, radni sastanci, razgovori o poslijeratnom oporavku i rekonstrukciji. ”, kazali su iz Omladinskog resursnog centra.

Kroz četiri dana boravka Ukrajinci su imali priliku razgovarati sa našim stanovništvom, slušati o iskustvima tokom rata, ali i ono što je najvažnije, dobiti odgovore na pitanje – kako dalje?

”Svako iskustvo, bilo ono pozitivno ili negativno je veoma korisno za nas. Čuli smo kakve aktivnosti su se sprovodile i sada znamo šta ćemo, na osnovu vašeg iskustva, mi moći implementirati.”, kazale je Viktoria Pekur, zamjenica gradonačelnika grada Černihiva za izvršnu vlast.

Najvažnije što su čuli, smatraju Ukrajinci je to da je prije infrastrukturne obnove, potrebna obnova međuljudskih odnosa i na tome će posebno raditi.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...