Grad Tuzla nagrađuje natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista

Apr 14, 2023 | #SUPERVIJECE, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Odličan si učenik ili student sa natprosječnim uspjehom? Ili možda sportista sa zavidnim rezultatima? Ukoliko je na neko od ovih pitanja tvoj odgovor DA, a pri tome dolaziš iz Tuzle, onda je ovaj tekst za tebe.

Grad Tuzla nagrađuje ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja Grada. Pravo na nagradu imaju sljedeće kategorije:

  • Učenici koji sueprethodne školske godine bili redovni učenici srednje škole, a da su proglašeni učenicima generacije
  • Učenici i studenti koji su prethodne školske godine bili redovni učenici odnosno studenti i da su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima u oblasti nauke, kulture i drugih društvenih oblasti u pojedinačnoj konkurenciji
  • sportisti koji su Odlukom Sportskog saveza Grada Tuzle proglašeni za najuspješnije sportiste u prethodnoj kalendarskoj godini

Prijave na Javni poziv podnose se na propisanom prijavnom obrascu koji se može pronaći na zvaničnoj internet stranici Grada Tuzle (grad.tuzla.ba). Prijavni obrazac može se preuzeti i u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sala).

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, a zaključno sa 27.4.2023. godine. Rezultati Javnog poziva će biti objavljeni na zvaničnoj internet stranici Grada Tuzle.

Također pročitajte