U Tuzli besplatno psihološko savjetovalište za djecu i mlade

May 10, 2023 | #SUPERVIJECE, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Da bi se praksa izbjegavanja odlaska stručnjacima umanjila, a razgovor sa psihologom postao normalna pojava, tuzlanske gradske vlasti su, zajedno sa zdravstvenim i kulturnim ustanovama te centrom za socijalni rad odlučili otvoriti besplatno psihološko savjetovalište. Time su uvažili ideju Omladinskog pokreta Revolt koji su im se još prošle godine obratili sa ovom inicijativom.

Realizatori su Grad Tuzla, Dom zdravlja Tuzla, Centar za socijalni rad te Centar za kulturu. Zajedničkim snagama treba mladima pružiti prostor i omogućiti vrijeme u kojem će moći iznijeti svoje probleme.

”Mislim da je ovo jedan hrabar i potreban iskorak koji će dići kvalitet života i koji će dići kvalitet podrške na jedan viši nivo.”, riječi su Zijada Lugavića, gradonačelnika Tuzle.

Kancelarija će biti smještena u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, a za djecu, mlade i njihove roditelje će biti otvorena srijedom od 12 do 14 sati. Ukoliko zainteresovanost bude velika, radno vrijeme će se produžavati i korigovati.

Inicijatori se nadaju da će, s obzirom na izazove sa kojima se djeca i mladi susreću, ovo biti dobar korak koji će donijeti promjene u sigurnijem djetinjstvu.

Također pročitajte