U okviru Dana ALF Tuzla biće odigrane dvije predstave

Nov 3, 2023 | #SUPERVIJECE, Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Bosanskohercegovačka mreža Alf (Anna Lindh Fondacija) u Tuzli, 3. i 4. novembra ove godine organizuju: „Dane ALF u Tuzli“ tokom kojih će biti odigrane dvije predstave.

U petak, 3. novembra u 19:30 u sali Pozorišta mladih Tuzle (dvorana “Kaleidoskop”) Tuzla biće odigrana predstava ”Paklene strune”, predstava koja hrabro istražuje granice ljudske i umjetničke izražajnosti.


U subotu u 19 sati na Kamernoj sceni Doma Mladih Tuzla biće odigrana predstava “Jutro je pametnije od noći” koja je dobitnik dvije nagrade na nedavno završenom Festivalu omladinskih pozorišta RS: Nagrada za sporednu mušku ulogu Zlatko Janjić, u ulozi Atile, te specijalna nagrada za humor.


Obje predstave se igraju u okviru “Dana ALF u Tuzli”, u organizaciji Anna Lindh Fondacije – bosanskohercegovačke mreže, DIS Teatra Banja Luka, Gradskog Kazališta mladih Vitez, a uz podršku Centra za Kulturu Tuzla i Pozorišta mladih
Tuzla. Ulaz na predstave je besplatan.

“Dani ALF u Tuzli”, se održavaju u organizaciji Anna Lindh Fondacije – bosanskohercegovačke mreže, DIS Teatra Banja Luka, Gradskog Kazališta mladih Vitez, a uz podršku Centra za Kulturu Tuzla i Pozorišta mladih Tuzla.

Također pročitajte