Prijavi se i saznaj ”Kako uspješno aplicirati za posao?”

Nov 30, 2023 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Imaš znanje i vještine? Osim formalnog, radio/la si i na neformalnom obrazovanju? Na stavkama u CV- u bi ti mnogi pozavidjeli, no ipak tvoje aplikacije za posao ne prolaze? Imamo dobru vijest za tebe.

U cilju jačanja kapaciteta mladih, Vijeće mladih grada Tuzla organizuje trening pod nazivom ”Kako uspješno aplicirati za posao?”.

Trening je namijenjen mladima od 18 do 30 godina koji će, po završetku, biti  osposobljeni za aktivniju ulogu na tržištu rada kroz dobivanje znanja o osnovnim elementima, strukturi i pravilima pisanja motivacionog pisma i CV-a. Također će se upoznati sa načinom i važnosti pripreme za uspješan intervju s poslodavcem.

Savladaj vještine koje garantuju uspjeh!

O tome kako unaprijediti vještine i prikazati svoje znanje mlade će edukovati Irma Hodžić, stručnjakinja sa širokim iskustvom u području ljudskih resursa i finansija.

‘’Očekujte dinamično i informativno iskustvo koje će vam pružiti konkretne alate za postizanje uspjeha u procesu zapošljavanja. Predavanje će vam omogućiti da razvijete samopouzdanje u svoje vještine apliciranja, istovremeno stječući dublje razumijevanje očekivanja poslodavaca na tržištu rada.’’, kaže Irma, dodavši da je ovo interaktivno predavanje osmišljeno  s ciljem opremanja mladih ljudi znanjem koje će im omogućiti aktivnu ulogu u traženju posla.

Trening će se održati 9.decembra u Bit centru sa početkom u 11 sati, a svi zainteresovani mogu se prijaviti OVDJE. Broj mjesta je ograničen.

Projekat Jačanje kapaciteta mladih u okviru kojeg se organizuje trening ”Kako uspješno aplicirati za posao” realizuje se u sklopu transfera Grada Tuzla, a za rad Vijeća mladih grada Tuzla.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...