Otvorene prijave za trening o planiranju i upravljanju karijerom

Dec 3, 2023 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Vijesti iz zajednice

Kako pronaći željeni posao? Šta onda kada ga pronađemo? Kako planirati i upravljati svojom karijerom? Odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja možete dobiti na treningu ”Planiranje i upravljanje karijerom” koje organizuje Vijeće mladih grada Tuzla, a u sklopu projekta Jačanja kapaciteta mladih.

Trening će učesnicima pružiti osnovna znanja i jasne smjernice kako da pronađu željeni posao i kako da broj odbijenica od strane kompanija smanje na minimum.

Trening će biti održan 10.decembra u Bit centru u Tuzli sa početkom u 10 sati, a prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina. Prijaviti se možete OVDJE.

Edukatorica na treningu je Midheta Đuvić, HR menager, Iako je njeno obrazovanje išlo u smjeru hemijskog inženjeringa, rad sa ljudima je ono što je ispunjava te posljednjih šest godina radi u ovom sektoru. Trenutno studira Menadžment ljudskih resursa, a karijeru u ljudskim resursima gradi u IT kompanijama.

”Na ovoj radionici možete očekivati jasne smjernice kako se kretati na tržištu rada, kako pronaći radno okruženje u skladu sa vašim potrebama te kako osigurati kontinuiran rast i razvoj. Konkretni primjeri i realni scenariji pomoći će vam da saznate kako na pravi način započeti karijeru i kako se istaknuti u moru kandidata. ”, kaže Midheta naglasivši da ne mora svaki početak biti težak.

Projekat Jačanje kapaciteta mladih realizuje se u sklopu podrške Grada Tuzla.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...