Objavljen Javni poziv za sufinansiranje troškova zakupa poslovnih prostora i režijskih troškova omladinskih udruženja

Feb 16, 2024 | #SUPERVIJECE, Ne smijes propustiti, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

Na osnovu Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka dodjele sredstava za sufinansiranje troškova zakupa poslovnih prostora i režijskih troškova omladinskih organizacija na području Grada Tuzla broj 9/24 od 14.2.2024. godine, Vijeće mladih Grada Tuzla dana 16.2.2024. godine objavljuje:

JAVNI POZIV

za sufinansiranje troškova zakupa poslovnih prostora i režijskih troškova omladinskih organizacija na području Grada Tuzla

Ovim Javnim pozivom prikupljaju se aplikacije (prijave) omladinskih udruženja registrovanih na području Grada Tuzla za sufinansiranje zakupa poslovnih prostora i/li režijskih troškova nastalih u vremenskom periodu od 01.03. do 31.08.2024.godine

Pravo učešća u ovom Javnom pozivu za sufinansiranje troškova zakupa poslovnih prostora i režijskih troškova mogu ostvariti udruženja upisana na spisak omladinskih udruženja Grada Tuzla.

Prijave na ovaj Javni poziv podnose se na Obrascu koji je propisalo Vijeće mladih Grada Tuzla.
Potrebno je da zainteresovana udruženja pošalju email o namjeri apliciranja na Javni poziv na email: info@mladi075.ba najkasnije do 23. februara 2024. godine kako bi im u elektronskom formatu bili dostavljeni svi prijavni obrasci.

Za raspodjelu putem ovog Javnog poziva raspoloživa su novčana sredstva u iznosu 10.000,00 KM. Sredstva će se dodijeliti korisnicima na ime sljedećih oblika podrške:

  1. Sufinansiranje troškova zakupa poslovnih prostorija za period od 01.03. do 31.08.2024. godine.
  2. Sufinansiranje režijskih troškova za period od 01.03. do 31.08.2024. godine.
    Maksimalan iznos sredstava koji može biti odobren pojedinačnom aplikantu iznosi 1.800,00 KM.

Javni poziv je otvoren 14 dana od dana objave, tako da je zadnji rok za slanje prijava 1.3.2024. godine do 14:59.


Prijave na Javni poziv sa pratećom dokumentacijom dostavljaju se na email adresu: info@mladi075.ba sa naznakom:

Prijava za učešće na Javnom pozivu za sufinansiranje troškova zakupa poslovnih prostora i režijskih troškova omladinskih organizacija na području Grada Tuzla.


Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.


Za dodatne informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom možete se obratiti Vijeću mladih Grada Tuzla putem e-maila: info@mladi075.ba

Kompletan tekst Javnog poziva sa svim potrebnim informacijama možete preuzeti na sljedećem linku:

Također pročitajte