Održana V redovna sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla

Apr 16, 2024 | #SUPERVIJECE, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

U ponedjeljak, 15.04.2024. godine, u prostorijama BIT Centra 1, održana je peta (V) redovna sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla.

Skupština, kao redovan godišnji događaj, bila je prevashodno prilika za sastanak i razgovor predstavnika omladinskih organizacija sa područja Grada Tuzla o aktuelnim pitanjima iz oblasti omladinskog aktivizma, ali i općenito pitanjima koja su od značaja za mlade ljude na području Grada Tuzla.

Na sjednici je prezentovan godišnji izvještaj o radu u 2022. i 2023. godini, a osim toga delegati su diskutovali i o izmjenama i dopunama Statuta Vijeća mladih Grada Tuzla koji je u tom smislu dodatno unaprijeđen i kao takav će omogućiti lakši rad Vijeća.

Pored svega, peta (V) redovna sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla imala je i izborni karakter. Tako su glasovima delegata Skupštine za članove Upravnog odbora Vijeća mladih Grada Tuzla izabrani: Lamija Redžepagić (Udruženje “Mladi Tuzle”), Emina Morankić (Udruženje “Pozorište mladih Tuzle”), Lejla Šarić (Udruženje mladih žena “GirlTHing”), Admir Adilović (Tuzlanski otvoreni centar) i Adnan Imamović (UG “Multi”).

Lamija Redžepagić će u narednom periodu obnašati funkciju predsjednice Upravnog odbora Vijeća mladih Grada Tuzla, dok će funkciju potpredsjednika obnašati Adnan Imamović.

Također pročitajte

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Otvorene su prijave za ICT Divas Mixer

Pozivamo te na naš prvi ICT Divas Mixer povodom Međunarodnog dana djevojaka u IKTu! Želimo stvoriti mrežu koja će podržavati profesionalne...