Održana V redovna sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla

Apr 16, 2024 | #SUPERVIJECE, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI

U ponedjeljak, 15.04.2024. godine, u prostorijama BIT Centra 1, održana je peta (V) redovna sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla.

Skupština, kao redovan godišnji događaj, bila je prevashodno prilika za sastanak i razgovor predstavnika omladinskih organizacija sa područja Grada Tuzla o aktuelnim pitanjima iz oblasti omladinskog aktivizma, ali i općenito pitanjima koja su od značaja za mlade ljude na području Grada Tuzla.

Na sjednici je prezentovan godišnji izvještaj o radu u 2022. i 2023. godini, a osim toga delegati su diskutovali i o izmjenama i dopunama Statuta Vijeća mladih Grada Tuzla koji je u tom smislu dodatno unaprijeđen i kao takav će omogućiti lakši rad Vijeća.

Pored svega, peta (V) redovna sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Tuzla imala je i izborni karakter. Tako su glasovima delegata Skupštine za članove Upravnog odbora Vijeća mladih Grada Tuzla izabrani: Lamija Redžepagić (Udruženje “Mladi Tuzle”), Emina Morankić (Udruženje “Pozorište mladih Tuzle”), Lejla Šarić (Udruženje mladih žena “GirlTHing”), Admir Adilović (Tuzlanski otvoreni centar) i Adnan Imamović (UG “Multi”).

Lamija Redžepagić će u narednom periodu obnašati funkciju predsjednice Upravnog odbora Vijeća mladih Grada Tuzla, dok će funkciju potpredsjednika obnašati Adnan Imamović.

Također pročitajte