POZIV ZA MENTORICE – IT GIRLS TRENING KAMP

Aug 27, 2024 | Budi bolji/a, Ne smijes propustiti, OGLASI ZA POSAO, SUPER MLADI, SUPER VIJESTI, Uncategorized

Udruženja građana ”Laboratorium”, implementacijski partner UNICEF-a u BiH i IT Girls inicijative na projektu “IT Girls dolaze u vaše škole”, poziva ekspertice iz IKT sektora da uzmu učešće kao mentorice na IT Girls trening kampu za djevojke. Trening kamp se organizuje u saradnji sa UNICEF-om Srbija i organizacijom OPENS za 100 djevojaka (uzrasta 14 do 19 godina) iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Datum održavanja trening kampa je 11. – 13. oktobar 2024. godine, lokacija: Sarajevo.

Cilj trening kampa je razvoj digitalnih vještina i osnaživanje djevojaka za ulazak u IKT sektor, kroz predavanja, laboratorijske vježbe i praktični rad u grupama. Predavanja i vježbe će obuhvatiti sljedeće oblasti: robotika i kolaborativni roboti, elektronika uz Arduino, razvoj mobilnih aplikacija uz MIT App Inventor, 3D modeliranje/printanje, UX/UI dizajn.

Tražimo 15 mentorica za sproveđenje IT Girls trening kampa za djevojke i to:

Grupa 1:

  • 5 mentorica iz oblasti “Prompt inžinjering – kako koristiti AI alate za rješavanje IT zadataka” koje bi u saradnji s Laboratorium i OPENS timom pripremile plan i program 1. dana trening kampa, materijale predavanja i vježbi iz oblasti prompt inžinjeringa, te bi održale predavanje i vježbe iz ove oblasti 1. dana trening kampa.

Grupa 2:

  • 10 mentorica iz oblasti:
    • Robotika i kolaborativni roboti (2 mentorice);
    • Elektronika uz Arduino (2 mentorice);
    • Razvoj mobilnih aplikacija uz MIT App Inventor (2 mentorice);
    • 3D modeliranje/printanje (2 mentorice);
    • UX/UI dizajn (2 mentorice).

Angažovanih 10 mentorica iz Grupe 2 bi u saradnji s Laboratorium i OPENS timom pripremile plan i program rada za 2. i 3. dan trening kampa, materijale predavanja i vježbi, te bi tokom trening kampa radile s učesnicama raspoređenim u 5 grupa (10 podgrupa – osnovni i napredni nivo) na razvoju njihovih vještina iz datih oblasti.

Bitna napomena: Plan i program, kao i materijali predavanja i vježbi za svaku oblast trebaju biti prilagođeni uzrastu učesnica trening kampa (14 do 19 godina, osnovna i napredna grupa).

Predviđena bruto dnevnica (8h) iznosi 250KM, a obračun za isplatu će se definisati prema broju sati angažmana tokom pripreme i realizacije trening kampa za svaku mentoricu.

Zainteresovane ekspertice se mogu prijaviti slanjem CV-a i motivacionog pisma na e-mail: info@laboratorium.ba uz naznaku “Prijava za mentoring – IT Girls trening kamp”.

Prijave su otvorene od 27. augusta do 7. septembra 2024. godine (do 23:59).

Sva pitanja oko angažmana možete uputiti na info@laboratorium.ba.

Također pročitajte

Studentski posao iNovine BH d.o.o.

Studentski posao iNovine BH d.o.o.

Tražite posao za dodatni džeparac? Pridružite se našem timu tokom nadolazećeg perioda, i imajte priliku da iskusite rad na kiosku. Rad na...